Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak w koperkowym sosie

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
  • mały kubeczek śmietany
  • 30 dag sera żółtego
  • 1 mała cebula
  • koperek
  • przyprawa do kurczaka
  • sól
  • pieprz

    Sposób przygotowania:
    Mięso opłukać, pokroić w grube kwadraty. Wrzucić do naczynia i posypać solą, pieprzem i dużą ilością przyprawy do kurczaka. Wrzucić na patelnię, na rozgrzany olej i podsmażyć. Przełożyć na blachę. Pokroić cebulkę i drobno posiekać koperek.  Dodać je do śmietany. Do sosu wrzucić także ser żółty starty na tarce. Mięso zalać takim sosem i piec w temperaturze ok. 200 stopni C przez ok. 40 minut.

    Przepis nadesłany na konkurs Godin przez m258

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *