Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak po żydowsku

 

Składniki:

  • 3 piersi z kurczaka
  • 2 jajka
  • cebula
  • łyżeczka curry
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka
  • 1 łyżeczka Vegety
  • odrobina maggi

Sposób wykonania:

Do jajek dodać sól, pieprzem paprykę, Vegetę, maggi oraz curry.
Całość dokładnie wymieszać.
Do powstałej marynaty włożyć kurczaka pokrojonego w kostkę oraz cebulę pokrojoną w krążki.
Dokładnie wymieszać i wstawić na całą noc do lodówki.
Następnego dnia odsączyć kurczaka z nadmiary marynaty i smażyć go na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Liczba porcji: 11

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *