Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak po meksykańsku

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
  • 1 puszka czerwonej fasoli konserwowanej
  • 1 opakowanie mrożonej mieszanki warzywnej
  • mąka
  • sól, pieprz, chili


    Sposób przyrządzenia:

    Filety umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę, pikantnie przyprawić, odłożyć do lodówki na około 60 minut. Na patelni rozgrzać olej, każdy kawałek mięsa obtoczyć w mące i obrumienić partiami na rozgrzanym oleju, przełożyć do rondla. Warzywa przelać wrzątkiem na sicie i dodać do duszącego się kurczaka. Gdy składniki dania zmięknąć dodać wypłukaną fasolę konserwową, skorygować smak, dusić razem 5 minut i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *