Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak po cygańsku

Dla 4 osób – Czas przygotowania 60 minut

• 1 kg pałek z kurczaka
• 1 czerwona papryka
• 1 ostra zielona papryczka
• 1 cebula
• 80 ml oleju
• 1 pęczek natki
• 1 ząbek czosnku
• 200 g mięsa mielonego
• 1 Fix Soczysty Kurczak po cygańsku KNORR

Sposób przygotowania: {hidetags}
Usuń kość z pałek z kurczaka nacinając je wzdłuż. Pokrój papryki i cebulę w kostkę i podsmaż na oleju na patelni. Odstaw do ostudzenia.
Posiekaj natkę pietruszki i czosnek, dodaj do mięsa mielonego i dokładnie wymieszaj. Dodaj ostudzoną paprykę z cebulą i wymieszaj.
Nadziewaj farszem pałki obwiązując je dokładnie mocną nicią lub spinając wykałaczkami. Umieść mięso w woreczku do pieczenia i obsyp Fixem Soczysty Kurczak po cygańsku KNORR
Piecz około 1 godziny w temperaturze 190° C.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *