Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak po afgańsku

Składniki:

  • 2 duże piersi z kurczaka (około ½ kg)
  • 2 duże ząbki czosnku
  • opakowanie jogurtu naturalnego
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki świeżo mielonego pieprzu
  • sok i miąż z dużej cytryny

Wykonanie:
Wsyp sól i czosnek do metalowej miski, zmiażdż wszytko na jednolitą masę, dodaj jogurt, pieprz, miąż I sok z cytryny, wszystko wymieszaj.
Piersi z kurczaka lekko ponacinaj, umieść w marynacie. Przykryj miskę i umieść w lodówce. Mięso powinno się marynować, co najmniej przez noc, a jeśli możliwe przez półtora dnia.
Piec na patelni grillowej lub na grillu przez około 8 do 10 minut z każdej strony.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *