Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak na ryżu

Składniki:


  • 4 duże udka z kurczaka
  • 2,3 torebki ryżu
  • koncentrat pomidorowy(słoiczek)
  • przyprawa do kurczaka
  • olej
  • 2 kostki rosołowe
  • 0,5 litra wody

Sposób przyrządzenia:
Kurczaka doprawiamy przyprawą i smazymy na oleju do złocistego koloru z obu stron,zdejmujemy z patelnina rozgrzanym oleju smażymy nieugotowany ryż, w blaszce lub naczyniu żaroodpornym kładziemy ryż a nanim kurczaka i zalewamu rosołkami rozpuszczonymi w ciepłej wodzie z koncentratem,całość przykrywamy folią aluminiową i zapiekamy godzinę w piekarniku aż ryż dostatecznie zmieknie i kurczak będzie gotowy smacznego.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *