Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kura zapiekana w majonezie

Składniki:

  • 500 g filetów z piersi kury
  • 6-8 ziemniaków
  • 2-3 cebule
  • 4-6 ząbków czosnku
  • 1 szkl. majonezu
  • natka pietruszki
  • sól

    Sposób wykonania:

    1. Filety zalać wodą i ugotować po czym je odcedzić, natrzeć czosnkiem i oprószyć solą.
      Następnie filety ułożyć w naczyniu żaroodpornych wysmarowanym masłem.
      Na filetach ułożyć plastry ugotowanych ziemniaków oraz talarki cebuli.
      Całość zalać majonezem.
      Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiec.
      Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

      Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Ewelina Maj

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *