Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kumkwat z czekoladą

Składniki:

    • 20 dkg owocu kumkwatu
    • tabliczka gorzkiej czekolady
    • garść wiórków czekoladowych
    • 5 dkg płatków kukurydzianych
    • łyżka oleju
    • 50 dkg serka homogenizowanego
    • sok z jednej pomarańczy
    • łyżka cukru
    • cukier waniliowy


    Sposób przyrządzenia:

    Czekoladę rozpuścić, wymieszać z płatkami kukurydzianymi i przełożyć do pucharków. Serek i sok z pomarańczy dokładnie wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym, dodać pokrojone w plasterki kumkwaty i całość przełożyć do pucharków z czekoladą, posypać wiórkami czekoladowymi. Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *