Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kulki z melona w mrożonym syropie

Składniki:

  • melon
  • ½ szkl. wody
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • ½ szkl. białego deserowego wina
  • waflowe rurki
  • listki mięty

    Sposób wykonania:
    Wodę, miód oraz cukier zagotować na małym ogniu i gdy całość zgęstnieje odstawić do ostygnięcia.
    W miedzy czasie z melona wydrążyć specjalną łyżeczką kulki.
    Resztę miąższu zmiksować z dodatkiem wina i syropu.
    Połowę przelać do pucharków, ułożyć kulki melona i przykryć pozostałym miąższem.
    Przed podaniem udekorować listkami mięty i rurkami waflowymi .

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *