Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kulki z cukinii

Składniki:

  • 40 dag. cukinii
  • 20 dag. bułki wrocławskiej
  • 20 dag. żółtego sera
  • 2 jajka
  • olej
  • sol
  • pieprz
  • łyżeczka oregano


Sposób przyrządzenia:

Cukinię zetrzeć na tarce ze skórką. Przełożyć na sito, posolić i odstawić na 20 minut. Przepłukać i wycisnąć. Bułkę rozdrobnić, ser zetrzeć na tarce. Wszystko włożyć do salaterki, dodać jajka, sól, pieprz, oregano. Dokładnie wymieszać, z farszu formować kulki wielkości orzecha. Smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *