Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kulki ryżowe z mięsnym farszem

Składniki:

  • puszka pomidorów
  • 1 jajko
  • 250 ml rosołu
  • 5 dag masła
  • 20 dag ryżu
  • 2 cebule
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • 10 dag mielonego mięsa
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta
  • tłuszcz

Sposób wykonania:

  1. Pomidory zalać rosołem , dodać masło i całość podgrzać po czym wsypać ryż i gotować około 30 minut.
    Po tym czasie dodać jajko i dokładnie wymieszać.
    Następnie posiekaną cebulę ora zmiesi podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, wówczas dodać 60 ml wody oraz koncentrat pomidorowy.
    Dokładnie wymieszać.
    Z masy ryżowej uformować małe placki, na których rozłożyć mięsny farsz po czym uformować z nich kulki.
    Obtoczyć je w buce tartej i usmażyć na rozgrzanym oleju.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *