Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kuleczki czekoladowe

Składniki:

  • 2 szklanki obranych orzechów włoskich
  • 1 szklanka pokruszonego ciasta drożdżowego
  • 25 dag cukru
  • 2 cytryny
  • 1 kieliszek rumu
  • 6 dag czekolady
  • 1/8 l mleka
  • 3 dag wiórków kokosowych

    Sposób wykonania:
    Ciasto  drożdżowe wymieszać z cukrem po czym dodać zmielone orzechy.
    Następnie dodać sok oraz startą skórkę z cytryny.
    Wlać rum, mleko z rozpuszczoną czekoladą.
    Całość dokładnie wyrobić do powstania plastycznej masy z której formujemy kulki średnicy 4 cm.
    Każdą kulkę obtoczyć w wiórkach.
    Gdy kulki będą już chłodne układamy w piramidę na okrągłym talerzu. 

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *