Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kruche ciasto migdałowe

Składniki:

  • 1 szkl. posiekanych migdałów
  • ½ szkl. cukru pudru
  • ½ szkl. mąki
  • szczypta soli
  • 8 jajek
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • cukier puder d o posypania
  • tłuszcz do formy
  • bułka tarta o forma

Sposób wykonania:

  1. Żółtka razem z cukrem pudrem utrzeć dokładnie po czym dodać migdały oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
    Całość dokładnie wymieszać po czym dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
    Powstałe ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułka tartą.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 35 minut.
    Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *