Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kruche ciasto do kawy

Składniki:

  • 2 szkl. maki tortowej
  • ½ szkl. cukru
  • 2 jajka
  • ½ kostki masła
  • ½ szkl. kwaśnej śmietany
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 op. cukru waniliowego
  • tłuszcz
  • bułka tarta

Sposób wykonania:

  1. Mąkę wymieszać z cukrem waniliowy, cukrem pudrem oraz proszkiem do pieczenia po czym wlewać roso piony chłodny tłuszcz i całość dokładnie ucierać.
    W trakcie dodawać  jeszcze po jednym żółtku oraz porcjami śmietanę.
    Całość dokładnie wymieszać i przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułka tartą.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i piec około 45 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *