Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kruche ciasteczka z makiem

Składniki:

  • 2 szkl. mąki
  • kostka masła
  • 2 żółtka
  • ½ szkl. cukru
  • 1 szkl. cukru pudru
  • ½ szkl. maku
  • ½ łyżeczki esencji waniliowej

    Sposób wykonania:
    Masło, żółtka, cukier puder zmiksować po czym dodać mąkę oraz aromat.
    Całość dokładnie wymieszać i uformować z ciasta prostokąt, który owinąć folią aluminiową i wstawić do lodówki na około 5 godzin.
    Po tym ciasto pokroić ciasto w paski, które ułożyć w brytfannie wyłożonej papierem pergaminowym.
    Posypać je makiem i cukrem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 15 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *