Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kruche ciasteczka z czekoladą Haliny

Kolejny przepis na wyśmienite ciasteczka. Tym razem z kawałkami czekolady. Aby je wykonać potrzebujesz: mąki, masła, cukru oraz czekolady. 
 

Składniki:

  • 100 g zimnego masła
  • 1 szkl mąki pszennej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 4 łyżki brązowego cukru
  • 80 g białego cukru
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • 1 jajko
  • 150 g ciemnej czekolady
 

Sposób wykonania:

  1. Do miski przesiać mąkę z dodatkiem proszku do pieczenia oraz soli.
    Dodać jeszcze masło, ekstrakt z wanilii, cukier oraz brązowy cukier.
    Wbić jeszcze jajko po czym całość dokładnie wymieszać.
    Wówczas dodać czekoladę połamaną na mniejsze kawałki.
    Ponownie wymieszać.
    Z powstałej masy formować ciasteczka.
    Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.
    Piec około 15 minut.
     

Liczba porcji: 8

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *