Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kruche ciasteczka w cukrze

Składniki:

  • 250 g tortowej mąki
  • 180 g masła
  • 100 g cukru pudru
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • ½ łyżeczki startej skórki z cytryny
  • żółtko
  • 4 łyżki mleka
  • 2/3 szkl. brązowego cukru

    Sposób wykonania:
    Mało, cukier, cukier puder oraz skórkę z cytryny zmiksować dokładnie ze sobą.
    Następnie dodać mąkę i zagnieść ciasto z którego uformować wałeczki.
    Zawinąć je w folię aluminiową i wstawić do lodówki na 30 minut.
    Po tym czasie posmarować je roztrzepanym żółtkiem oraz mlekiem i obtoczyć w cukrze.
    Pokroić na krążki, które wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 15-20 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *