Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krówki

Składniki:

  • mleko skondensowane słodzone 1 puszka
  • masło 10 dag
  • płatki owsiane 5 dag
  • spirytus 1 łyżka

    Sposób przyrządzenia:
    Mleko nie otwierając puszki proszę włożyć do garnka wypełnionego wodą
    tak, aby zakryć puszkę, wstawić je na ogień i gotować przez 3 godziny.
    Następnie wystudzić puszkę w zimnej wodzie i otworzyć ją. Płatki owsiane
    należy uprażyć na patelni na złoty kolor (bez dodatku tłuszczu). Mleko w
    puszce po otwarciu należy włożyć do miseczki i zmiksować z masłem,
    dodając powoli spirytus. Do tak przygotowanej masy krówkowej należy
    wsypać podprażone płatki owsiane i dokładnie wymieszać ze sobą. Teraz
    małą łyżeczką należy na talerzu formować niewielkie kulki. Talerz z tak
    przygotowanymi krówkami trzeba wstawić do lodówki na ok 2 godziny.
    Podawać schłodzone.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *