Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krokiety ziemniaczane z krewetkami

Składniki:

  • 3 duże ugotowane ziemniaki
  • krewetki koktajlowe
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżeczka masła
  • sól, pieprz biały
  • olej

    Sposób przyrządzenia:
    Krewetki umyć, zalać wrzątkiem na 3 minuty, odcedzić. Ziemniaki dokładnie rozgnieść lub zmielić w maszynce do mięsa. Do ziemniaków dodać masło, jajko, mąkę, przyprawić, dokładnie wyrobić. Ciasto rozwałkować na grubość 1 cm, szklanką wykrawać krążki. Na każdy krążek nakładać po kilka krewetek lekko je wgniatając w ciasto. Smażyć na oleju aż ciasto nabierze pięknego złotego koloru i podawać.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Gabrysię Radosz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *