Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krokiety z makaronu i grzybów

Składniki:

  • 40 dkg makaronu rurki
  • 40 dkg kapeluszy borowików, podgrzybków lub pieczarek
  • 20 dkg tartego sera
  • 1/3 szklanki kwaśnej śmietany
  • ½ szklanki bulionu mięsnego
  • 2 jajka
  • sól, pieprz
  • olej

    Sposób przyrządzenia:
    Makaron ugotować wg przepisu producenta, odcedzić, przelać zimną wodą. Grzyby oczyścić, pokroić w paski, usmażyć na oleju. W rondlu zalać makaron gorącym bulionem, porcjami dodawać ser i grzyby, mieszać. Powstałą masę przyprawić, lekko schłodzić, dodać śmietanę i jajko, wymieszać. Masę formować jak kotlety, moczyć w zmiksowanym jajku i tartej bułce. Smażyć w głębokim oleju aż się zarumienią.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *