Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krokiety wiosenne

Skład: krokiety0kb.jpg
Ciasto:

  • 25 dkg mąki
  • 2 jaja
  • ½ l wody

Farsz:

  • 25 dkg chudej wieprzowiny
  • 15 dkg obranych krewetek
  • 1 cebula
  • 25 dkg kiełków sojowych
  • 1 łodyga selera
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka cukru
  • Sól
  • Olej


Sposób przyrządzenia:
Ze składników na ciasto zrobić ciasto naleśnikowe. Selera i cebulkę drobno posiekać. Mięso i krewetki drobno posiekać i obsmażyć minutę na oleju. Dodać kiełki, selera i cebulę. Smażyć 3 minuty. Połączyć z cukrem, sosem sojowym, osolić i wymieszać dobrze. Z ciasta usmażyć naleśniki. Zrolować z farszem i brzegi zakleić wodą z rozrobioną mąką. Zasmażać na oleju.

1 comment for “Krokiety wiosenne

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *