Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krokiety mięsne na pikantnie

Składniki:

  • ½ kg ugotowanego mięsa
  • 12 naleśników
  • 20 dkg włoszczyzny
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 4 łyżki oleju
  • sól, pieprz do smaku
  • gałka muszkatołowa

Sposób wykonania:
Mięso i ugotowane warzywa zmielić w maszynce, przyprawić na pikantnie solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Porcje nałożyć na naleśniki, zrolować je zawijając brzegi do środka. Jajka  zmiksować z mąką, krokiety obtoczyć w przygotowanym cieście, a następnie w tartej bułce. Krokiety smażyć na złocisty kolor z każdej strony.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *