Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki z sosem hoisin

Składniki:

  • 2 łyżki oleju z orzeszków ziemnych
  • 45 dag krewetek
  • 1 łyżeczka posiekanego imbiru
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • sok z 1 cytryny
  • 1 łyżka sosu hoisin

Sposób wykonania:

  1. Na rozgrzany olej wrzucić krewetki oraz imbir.
    Trzymać na ogniu ok. 2 minut po czym dodać sok z cytryny oraz sos sojowy.
    Dokładnie wymieszać i gotować kolejna minutę.
    Następnie dodać sos hoisin i gotować na dużym ogniu ostatnią 1 minutę.
    Podawać z ryżem.

    Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Weronika

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *