Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki z grila

Skład:

  • jedno opakowanie krewetek wypatroszonych/im większe tym lepsze/
  • pęczek naci z pietruszki
  • czosnek
  • oliwa z oliwek

Sposób wykonania:
Krewetki wypłukać na sicie i zostawić żeby obciekły. Nać posiekać drobno z czosnkiem i odrobiną wegetty wlać oliwę i dobrze wymieszać. Krewetki przełożyć do naczynia i zalać marynatą odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce. Nadziewać na patyczki szaszłykowe grilować na dobrze rozgrzanych węglach bardzo krótko 2-3 min polewając resztą marynaty. Krewetki same w sobie są lekko słone dlatego do marynaty używamy szczyptę wegey i grilujemy szybko żeby nie wyschły.

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *