Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki z brokułem i kurkami

Składniki:

    • 50 dkg odwłoków dużych krewetek
    • 50 dkg różyczek brokułu
    • garść świerzych lub mrożonych kurek(lub papryki)
    • masło
    • śmietana
    • sól, biały pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę i obgotować w niej różyczki brokułu przez około 4 minuty, odcedzić, schłodzić. Na patelni rozgrzać łyżkę masła, dodać umyte i obsączone krewetki i kurki smażyć 3 minuty. Dodać obgotowane różyczki brokułu i smażyć razem jeszcze 2 minuty. Śmietanę przyprawić solą i pieprzem, dodać na patelnie i chwilkę podgrzewać. Podawać solo lub z ryżem ugotowanym na sypko.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *