Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki z awokado z koperkiem

Składniki:

  • 1 op gotowych krewetek w zalewie
  • 1 awokado
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • biały pieprz

Sposób wykonania:
Do majonezu dodać sok z cytryny oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Następnie obrane awokado pokroić na małe kawałki, które wrzucić do salaterki.
Skropić je sokiem z cytryny i dodać krewetki odsączone z zalewy.
Posypać posiekanym koperkiem i polać majonezowym sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *