Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki z awokado

Składniki:

  • 2 awokado
  • 100 ml wywaru mięsnego
  • 1 łyżeczka żelatyny
  • 80 ml śmietanki kremowej
  • sok z 1 cytryny
  • 4 duże krewetki
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Obrane awokado skropić sokiem z cytryny, zalać śmietanką i doprawić do smaku solą oraz pieprzem i dokładnie zmiksować.
    Następnie w gorącym wywrze rozpuścić żelatynę.
    Gdy zacznie tężeć zanurzać w niej krewetki i odłożyć.
    Natomiast resztę galarety przelać do masy z awokado i dokładnie wymieszać i przełożyć do salaterek.
    Na wierzchu rozłożyć krewetki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *