Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki w szparagach

Składniki:

    • 24 odwłoki dużych krewetek
    • 2 pęczki zielonych szparagów pociętych na kawałki
    • 2 łyżki oleju
    • 1 łyżka pokrojonego korzenia imbiru
    • 3 łyżki sosu sojowego
    • 2 łyżeczki cukru
    • 1 łyżeczka wytrawnej sherry
    • sól


    Sposób przyrządzenia:
    W garnku doprowadzamy do wrzenia około 1 litra wody, dodajemy szparagi i gotujemy przez 3 minuty. Odcedzamy, zachowujemy 2, 3 łyżki wywaru. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim krewetki przez około 5 minut. Dodajemy obgotowane szparagi, 3 łyżki wywaru, imbir, sos sojowy, cukier i sherry, solimy do smaku. Dusimy razem przez 5 minut. Dekorujemy krążkami czerwonej papryki i podajemy z białym pieczywem.
    Przepis została nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez Iza

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *