Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki w sosie pomarańczowym

Składniki:

  • 1 kg krewetek
  • 3 pomarańcze
  • 2 szalotki
  • pieprz
  • 1 łyżeczka kaprów
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

    Sposób wykonania:
    Z pomarańczy zetrzeć skórkę i wycisnąć sok po czym dodać jeszcze posiekane szalotki, kapary, oliwę oraz pieprz.
    Całość dokładnie wymieszać i podgrzać na patelni.
    W między czasie krewetki obrać pozostawiając ogony, wówczas wrzucić je do sosu i trzymać na ogniu ok. 2-3 minut.
    Następnie przed podaniem wbić w każdą krewetkę wykałaczkę i ułożyć na półmisku.

    Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Lidia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *