Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki w łódeczkach cykorii

Składniki:

  • 2 cykorie
  • 300 g odsączonych z zalewy krewetek
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany
  • 1 łyżka ketchupu
  • 1 pęczek koperku
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny
  • cukier

    Sposób wykonania:
    Cykorie podzielić na pojedyncze lisic po czym zalać je wodą z łyżeczką cukru i odstawić na 30 minut.
    W między czasie koperek posiekać i wymieszać razem z majonezem, śmietaną i ketchupem.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem z cytryny.
    Następnie krewetki wymieszać z sosem i ułożyć na liściach cykorii.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *