Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki słodko pikantne

Składniki:

    • 75 dkg odwłoków krewetek
    • ¼ szklanki sosu sojowego
    • 2 łyżki oliwy
    • 2 łyżeczki cukru
    • ½ łyżeczki mielonej ostrej papryki
    • 1 łyżka skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej
    • 1 grubo pokrojona cebula
    • 1 grubo pokrojona papryka
    • 1  pokrojona w plasterki marchewka
    • 2 łyżki oleju


    Sposób przyrządzenia:
    Wymieszać sos sojowy, oliwę, cukier, mieloną paprykę i skrobię, odstawić. Na patelni rozgrzać mocno olej, dodać cebulę, zeszklić mieszając, dodać marchewkę i paprykę, smażyć jeszcze 3 minuty. Dodać krewetki, a po 2 minutach sos sojowy z dodatkami i jeszcze gotować razem przez 3 minuty. Podawać z ryżem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *