Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki skampi z bazylią

Składniki:

    • 12 krewetek
    • 12 plastrów bekonu lub chudego boczku
    • 24 listki bazylii
    • oliwa z oliwek
    • pieprz kajeński do smaku


    Sposób przyrządzenia:
    Odwłoki krewetek skampi umyć, osuszyć. Obrać z chitynowych pancerzyków, lekko naciąć usunąć czarne jelito. Na każdym plastrze bekonu położyć dwa listki bazylii. Każdą krewetkę posmarować oliwą z oliwek i oprószyć pieprzem kajeńskim. Krewetki zawinąć w plastry bekonu, spiąć wykałaczką. Na patelni rozgrzać oliwę, smażyć na niej krewetki 8 minut kilkakrotnie obracając. Przed podaniem usunąć wykałaczki. Podawać z zieloną sałatą.
    Przepis została nadesłany na konkurs “Święta z Makłowiczem” przez Teresa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *