Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki pyszności

Składniki:

  • 12 oczyszczonych odwłoków dużych krewetek
  • 1 łyżka oleju
  • 1 pomidor
  • 5 dkg masła
  • ¼ szklanki białego wina
  • 1 łyżka koniaku
  • 1 łyżka kaparów
  • sól, pieprz
  • 1 cebula
  • 4 plastry sera feta
  • posiekany koper


Sposób przyrządzenia:

Na dużej patelni rozgrzać olej i smażyć na nim krewetki przez 3 minuty obracając, dodać koniak i po kilku minutach dodać obranego i pokrojonego na ósemki pomidora, masło, wino i kapary, wymieszać, przyprawić, podgrzewać 1 minutę . Tak przygotowane krewetki wyłożyć wraz z sosem na półmisek i podawać. Jako dodatek podać smażone w głębokim tłuszczu plastry sera fety obtoczone w posiekanym koperku i smażoną, grubo pokrojoną cebulę..

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *