Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki na ostro

Składniki:

 

  • 1 kg surowych krewetek
  • 1 łyżka oleju arachidowego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżeczki przyprawy piri piri
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 ząbek czosnek
  • ½ skzl. mąki
  • olej
  • 1 limonka

 

 

Sposób wykonania:

  1. Z krewetek ściągnąć pancerz.
    Następnie przyprawę piri piri wymieszać z olejem arachidowym, sokiem z cytryny, pietruszką i czosnkiem.
    Krewetki wrzucić do marynaty po czym wyjąć i obtoczyć w mace.
    Smażyć je na rozgrzanym oleju, aż staną się złociste.
    Podawać z kawałkami limonki.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *