Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki czosnkowe

 

Składniki:

  • 5 ząbków czosnku
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • 24 obrane krewetki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 strąk wysuszonej czerwonej papryczki chili
  • 100 ml bulionu warzywnego
  • drewniane szpadki

 

Sposób wykonania:

  1. Posiekany czosnek usmażyć na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać posiekaną natkę pietruszki oraz pokruszony strączek chili.
    Całość wymieszać i trzymać na ogniu około 2 minut.
    Po tym czasie dodać krewetki i zalać całość bulionem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 15 minut.
    Po tym czasie krewetki nabić na szpadki i polać je sosem z pieczenia.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *