Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki czosnkiem pachnące

Składniki:

    • 50 dkg dużych odwłoków krewetek
    • ½ szklanki oliwy z oliwek
    • 6 ząbków czosnku
    • liść laurowy
    • szczypta pieprzu kajenskiego
    • sól
    • natka kolendry
    • cytryna do przybrania


    Sposób przyrządzenia:
    W dużej patelni rozgrzać oliwę, dodać liść laurowy, pieprz kajeński, pokrojony czosnek. Smażyć na małym ogniu przez 2 minuty uważając aby czosnek się nie przypalił. Podnieść temperaturę oleju, dodać krewetki i smażyć mieszając przez 5 minut. Gotowe krewetki wyłożyć na półmisek, przybrać nacią kolendry i cząstkami cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *