Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kremowy torcik z morelami

Składniki:

  • biszkopty
  • 1 szkl. dżem morelowego
  • morele z puszki
  • 2 łyżeczki cukru
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • kostka masła
  • 2/3 szkl cukru pudru
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki śmietanki
  • łyżka spirytusu

Sposób wykonania:

  1. Biszkopty ułożyć w formie wyłożonym folią aluminiową jeden obok drugiego.
    Następnie ¾ szkl. wody wymieszać z sokiem z cytryny i cukrem, skropić biszkopty.
    Następnie posmarować biszkopty dżemem.
    Następnie masło utrzeć razem z cukrem po czym nie przerywając ucierania dodawaj stopniowo żółtka, potem śmietanę i na końcu alkohol.
    Całość dokładnie ucierać aby powstała puszysta masa.
    Wyłożyć ją na biszkoptach i wstawić do lodówki na 30 minut.
    Przed podaniem na wierzchu ułożyć kawałki moreli.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *