Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem ziemniaczany Patrycji

Zastanawiasz się co przygotować dziś na obiad? Przygotuj znakomity krem ziemniaczany przepisu Patrycji. Lista zakupów: ziemniaki, bulion warzywny, cebula oraz czosnek. 
 

Składniki:

  • 500 g ziemniaków
  • 1 l bulionu warzywnego 
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 100 g cebuli
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki dobrego oleju 
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Obraną cebulę i czosnek posiekać.
    Wrzucić do rondelka z rozgrzanym olejem i przesmażyć.
    Następnie obrać ziemniaki i pokroić w kostkę.
    Dodać do przesmażonej cebuli i czosnku.
    Trzymać na ogniu około 3 minut.
    Po tym czasie zalać całość bulionem warzywnym.
    Gotować na małym ogniu do miękkości ziemniaków.
    Wówczas zdjąć garnek z ognia i całość zmiksować na gładki krem.
    Doprawić go do smaku ostrą papryką, solą i pieprzem.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *