Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem z pieczarek Poli

Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Krem z pieczarek Poli. Lista zakupów: pieczarki, ziemniaki, marchewka i śmietana. 
 

Składniki:

  • 600 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła 
  • 4 ziemniaki
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1,5 l bulionu
  • 200 ml śmietany 18%
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Pieczarki dokładnie oczyścić i pokroić na mniejsze porcję.
    Następnie obraną cebulę drobno posiekać.
    Wrzucić do garnka z rozgrzanym masłem.
    Lekko zeszklić po czym dodać pieczarki.
    Razem przesmażyć.
    Następnie dodać obrane i pokrojone ziemniaki, marchewkę i pietruszkę.
    Zalać całość bulionem.
    Gotować na małym ogniu do miękkości wszystkich składników.
    Wówczas zdjąć garnek z ognia.
    Wlać śmietanę i całość dokładnie zmiksować na gładki, jednolity krem.
    Gotowy doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
     

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *