Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem twarogowy Ilony

Składniki:

  • twaróg świeży 35 dag
  • cukier 4 łyżki
  • dżem owocowy 2 łyżki
  • kakao 2 łyżeczki
  • jajko 2 sztuki
  • cytryna 1/2 sztuki
  • likier cytrynowy 3 łyżki
  • cukier waniliowy 1/2- 1 opakowania

    Sposób przyrządzenia:
    Należy zmiksować twaróg dodając do niego cukier i jajka. Miksować do
    momentu uzyskania puszystej masy. Tak otrzymana masę należy podzielić na
    dwie porcje. Do pierwszej porcji należy dodać dżem wymieszany z kakao,
    zaś do drugiej cukier waniliowy, skórkę z cytryny, sok z cytryny oraz
    likier cytrynowy. Wszystkie składniki należy wymieszać. W pucharkach
    układać warstwami po trochu masy. Przed podaniem deser należy schłodzić.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *