Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem malinowo-jagodowy

Składniki:

 

  • 2 łyżki cukru
  • 1 szkl. mleka
  • łyżka słodkiej śmietanki kremowej
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • 1 szkl. malin
  • 1 szkl. śmietanki kremowej
  • sok z cytryny
  • listki mięty

 

 

Sposób wykonania:
Mleko razem z łyżką śmietanki i cukrem doprowadzić do wrzenia po czym dodać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z 2 łyżkami wody.
Trzymać na małym ogniu około 2 minut.
Po tym czasie rondelek przykryć i ostudzić trzymając w garnku z zimną wodą.
W między czasie śmietankę ubić a owoce przetrzeć przez sito i dodać do ostygniętego kremu razem z ubitą śmietanką.
Kilka jagód rozłożyć na dnie pucharków i zalać je kremem, doprawionym do smaku sokiem z cytryny.
Udekorować malinami i listkami melisy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *