Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem jajeczny Haliny

Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Krem jajeczny Haliny. Aby go wykonać będziesz potrzebować: żółtek, oliwy z oliwek, musztardy oraz soku z cytryny. 
 

Składniki:

  • 2 żółtka
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka octu 
  • 1 łyżka musztardy
  • ¼ łyżki papryki słodkiej w proszku
  • 1 łyżka czosnku suszonego
  • ½  szkl oliwy
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Do blendera wbić żółtka.
    Dodać do nich cukier puder, sok z cytryny, ocet, musztardę, paprykę w proszku oraz suszony czosnek.
    Na małych obrotach miksować, aż powstanie gładka, jednolita pasta.
    Wówczas wlać oliwę.
    Całość delikatnie wymieszać do połączenia się wszystkich składników.
    Na koniec można jeszcze doprawić do smaku solą.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *