Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem czekoladowy z bananami

 

Składniki:

  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 4 jajka
  • 1/2 szkl cukru pudru
  • 1 szkl śmietany kremówki
  • aromat rumowy
  • banan

Sposób wykonania:

  1. Do żółtek dodać cukier i całość dokładnie utrzeć.
    Następnie czekoladę połamać na mniejsze kawałki i rozpuścić ja w kąpieli wodnej, wóczas dodać ją do utartych żółtek.
    Wymieszać i dodać białka ubite na sztywna pianę oraz bitą śmietanę.
    Całość delikatnie połączyć.
    Przelać do szklanek i schłodzić w lodowce.
    Przed podaniem udekorować kawałkami banana.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *