Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem czekoladowy

Składniki:

  • 1 szklanka śmietany kremówki
  • 3 jajka
  • 1 czekolada
  • 3 łyżki mleka
  • 12 dkg cukru
  • ½  łyżeczki żelatyny
  • 5 dka migdałów
  • 1 paczka cukru waniliowego
     

Sposób przyrządzenia:
Żelatynę wymieszać z zimną wodą, gdy napęcznieje podgrzewać , gdy będzie wrzeć odstawić, wystudzić. Jaja umyć, oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z połową cukru. Czekoladę połamać i rozpuścić z mlekiem, wymieszać z jajkami i rozpuszczoną żelatyną. Z białek ubić pianę pod koniec ubijania dodać pozostały cukier i jeszcze chwilę ubijać. Wymieszać ubitą pianę z żółtkami i śmietanką. Dodać  uprzednio obrane i pokrojone w piórka migdały, delikatnie wymieszać i wstawić w oprószonej cukrem foremce  do lodówki. Wyjąć krem i przed podaniem udekorować owocami.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *