Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Węgry

Naleśniki z makowym farszem

Ciasto: 3 jajka 250 g mąki 200 ml mleka 3 łyżki oleju 150 ml wody sodowej 2 łyżeczki cukru sól Farsz: 120 g maku garść rodzynek 100 ml mleka 80 g cukru 2 torebki cukru waniliowego sól Sposób wykonania: Podane składniki na ciasto dokładnie wymieszać ze sobą aby powstało gładkie ciasto z którego usmażyć naleśniki.…

Kluseczki węgierskie

Składniki: 1/2szkl. mąki 1 jajko szczypta soli Sposób wykonania: Do mąki wbić jajka i dodać szczyptę soli. Całość dokładnie wyrobić aby powstało twarde ciasto, które odstawić na 15 minut. Po tym czasie podzielić ciasto na 6 kawałków. Rozwałkować każdy tworząc wałeczek na desce skropionej wodą. Następnie odrywać małe kawałeczki i wrzucać je na osolony wrzątek.…

Muffiny budapesztańskie

Składniki: 50 dag salami w plastrach 1 zielona papryka 1 cebula 360 g mąki pszennej 120 g mąki Grahama 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli 3 łyżeczki kminku 2 łyżeczki miodu(płynnego) 100 g masła 400 ml mleka Sposób przyrządzenia: Salami pokroić w paseczki.Paprykę pokroić w kosteczkę.Cebulę drobno posiekać.Nastawić piekarnik na 195 C.Wymieszać mąki,proszek…