Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Meksyk

Meksykański sos chilli

Składniki:

 

  • 1 gotowy sos chilli
  • puszka fasoli
  • 30 dag. mięsa mielonego z łopatki
  • puszka kukurydzy z czerwoną fasolą
  • czerwona papryka pokrojona w kostkę
  • cebula pokrojona w kostkę
  • łyżeczka przecieru pomidorowego
  • puszka krojonych pomidorów bez skórki
  • szklanka bulionu
  • zgnieciony ząbek czosnku
  • liść laurowy
  • bazylia
  • sól
  • pieprz

 

Potrawka meksykańska

Składniki: 2 średnie kiełbasy 1 cebula 5 pieczarek puszka kukurydzy puszka fasoli 3 łyżki koncentratu pomidorowego cukier olej do smażenia ostra i słodka papryka w proszku Kamis Przygotowanie:Kiełbasę pokroić w grubsze plastry i podsmażyć, aż się zrumieni. Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę w kostkę .Pieczarki i cebulę dodać do kiełbasy i dusić  do miękkości. Potrawkę…

Zapiekane meksykańskie naleśniki

Składniki: 20 naleśników 60 dkg mięsa mielonego z łopatki 1,5 łyżeczki ziarenek smaku 1 łyżka przyprawy do dań kuchni meksykańskiej+ 2 łyżki 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego 0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego 1 mini kostka knorra smażona cebula 1 łyżeczka kolendry mielonej 3 pieczarki puszka fasoli czerwonej pół puszki mieszanki meksykańskiej 500 ml purre pomidorowego 25 dkg…

Tortellini gotowane w bulionie

Składniki: 5 szkl. aromatycznego bulionu 3 szkl. ugotowanych tortellini 1 szkl. startego parmezanu ¼ szkl. posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania:Bulion podgrzać, wówczas wrzucić do niego tortellini i trzymać na ogniu ok. 1 minutę.Następnie doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Przelać zupę do miseczek i posypać serem oraz posiekaną pietruszką. Przepis nadesłany na konkurs "Znak…

Tortille z chorizo i jajkiem

Składniki: 12 dag kiełbasy chorizo 6 jajek 4 tortille o średnicy 15 cm sól pieprz Sposób wykonania:Kiełbasę posiekać po czym podsmażyć na średnim ogniu aby wytopił się z niej tłuszcz, wówczas wbić do niej jajko.Trzymać na ogniu mieszając do ścięcia jaj.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.W między czasie tortille ogrzać trzymając je nad gorącym palnikiem.Następnie…