Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety z zmienikami w sosie

Składniki:

  • 1 kg karkówki
  • 2 op. zupy cebulowej w proszku
  • 70 dag pieczarek
  • 2 op. zupy krem w proszku z borowików
  • ½ l gęstej śmietany
  • ½ kg ziemniaków
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    1. Mięso pokroić w plastry, które stłuc tłuczkiem i oprószyć solą ora pieprzem.
      Pieczarki i ziemniaki pokroić w plasterki.
      Następnie naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i układać w nim na przemian mięso i pieczarki.
      Na samej górze ułożyć ziemniaki.
      Zalać całość zupami wymieszanymi ze śmietaną.
      Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 1 godzinę .

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *