Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety z ziemniaków z piklingiem

Składniki:

  • ½ kg piklinga
  • 30-40 dag ugotowanych ziemniaków
  • cebula
  • 2 łyżki margaryny
  • 2 jajka
  • 3 łyżki tartej bułki
  • 5 łyżek oleju
  • sól
  • pieprz
  • majeranek

Sposób wykonania:

  1. Piklingi obrać z ości i skóry po czym razem z ziemniakami zemleć w maszynce.
    Następnie cebulę posiekać i zeszklić ją na rozgrzanej margarynie, wówczas dodać ją do masy ziemniaczanej razem z jajkami, pieprzem, majerankiem oraz solą.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Z powstałej masy formować małe placuszki, które obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym oleju.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Ewa K

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *