Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety z tuńczykiem i krakersami

Składniki:

  • 25 krakersów
  • 2 puszki tuńczyka
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • jajko
  • 6 łyżek majonezu
  • łyżka natki pietruszki
  • łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki musztardy
  • łyżka oleju
  • sól
  • pieprz
  • tarta bułka

Sposób wykonania:

  1. Krakersy pokruszyć po czym dodać do nich tuńczyka, jajka, posiekany czosnek i cebulę, majonez, musztardę oraz posiekaną natkę pietruszki.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
    Z powstałej masy formować kotlety, które obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym oleju.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *