Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety z ryżu i chleba

Składniki:

  • 40 dag ryżu
  • 1 mały chleb
  • 3 jajka
  • 2 cebule
  • 30 dag pieczarek
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżeczki przyprawy do pizzy
  • szczypta oregano
  • szczypta tymianku
     

Sposób wykonania:

  1. Ryż ugotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie cebulę pokrojoną na talarki i pieczarki pokrojone w plasterki obsmażyć na rozgrzanej oliwie po czym przełożyć je do ugotowanego ryżu.
    Dodać jeszcze namoczone w wodzie chleb oraz jajka.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku tymiankiem, oregano, solą, pieprzem oraz przyprawą do pizzy.Z powstałej masy formować małe pulpety, które usmażyć na rozgrzanym oleju.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *